Fordelen med å bestille leiebil på nett

Mange nordmenn velger bil som transportmiddel under ferieoppholdet. Du har uendelige muligheter når du skal leie bil til ferien. Dette gjelder enten det er en etterlengtet roadtrip som skal gjennomføres, eller om du planlegger en langhelg på hytta. Leie av bil er en enkel løsning som tar deg fra A til B når det trengs. Og løsningen som passer akkurat deg best er ikke mange tastetrykk unna.

Enkelt med bil på nett

Skal du leie bil, har du to valg. Du kan enten leie direkte hos forhandler, eller du kan bestille bilen på internett. Sistnevnte er kanskje det enkleste. Her finnes muligheten for å hente informasjon fra flere bilutleiefirmaer samtidig. Sammenlign priser, vilkår og eventuelt depositum og forsikringer hos de forskjellige firmaene. Det finnes også forsikringer for å unngå depositum, dersom du foretrekker å betale med debetkort fremfor kredittkort.

  • Sammenlign priser
  • Stort utvalg, lett tilgjengelig

Selskapene har biler i alle prisklasser og nivåer. De rimeligste alternativene er gjerne enkelt utstyrte småbiler, mens prisene stiger jevnt i samsvar med utstyr og bilklasse. Naviger deg gjennom det store utvalget og finn den bilen som passer best til din tur. Vurder formålet med turen og hva som ligger foran deg. Husk at forbruket på drivstoff kan variere, og avhenge av både kjøreforhold og type kjøring.

Leie bil etter landing

Så fort du lander på flyplassen, har du mange tilbydere på stedet. De største og mest kjente bilutleiefirmaene er ofte representert på selve flyplassen. Dette er dog de dyreste alternativene. De rimeligste bilutleiefirmaene finner du utenfor flyplassområdet. Samtlige av dem tilbyr transfer til og fra flyplassen, slik at det skal være enkelt å hente en leiebil. Ofte kan de levere bilen på flyplassen ved ankomst, mot et tillegg i prisen.

  • Godt utvalg av leiebiler på flyplassen
  • Rimeligere alternativer utenfor flyplassområdet
  • Leiebil med transfer til og fra flyplassen

Bestill i god tid

Prisen er ofte en avgjørende faktor, men også vilkårene bør ha en innflytelse på valget av bilutleiefirma. Sjekk om det finnes begrensninger på kjørelengde, og om tauebil (og ikke bare veiassistanse) er inkludert i prisen. Dette gjøres best hjemme, eller et annet sted hvor du har tid til det. Stille og fredelig kan du kikke gjennom utvalg og vilkår, sammenligne og hente ut billigere tilbud fra konkurrerende firmaer.

Direkte eller via mellomledd

På nett kan du velge å enten leie direkte hos bilutleiefirmaene, eller du kan benytte deg av en mellomaktør. En slik mellomaktør har spesielle avtaler med de fleste bilutleiefirmaer. Derfor kan de tilby deg en usedvanlig god pris – bedre enn du selv som privatperson kan få direkte av bilutleiefirmaene. Samtidig kan de innhente tilbud fra flere leverandører samtidig, slik at du enkelt kan velge leiebil etter pris.

Unngå overraskende pristillegg i kassen

Ved leie av bil, kommer alltid noen ekstra utgifter når du skal hente den ut. Du vil alltid få tilbud om en bedre forsikring enn standardpakken som følger med i leieprisen. Du må også regne med å betale enten et depositum for drivstoff eller kjøp av full tank. Den største tilleggsutgiften er depositumet på bilen. Dette varierer fra noen få hundrelapper til flere tusen, avhengig av type bil.

Det finnes også mulighet for å unngå dette depositumet, ved å tegne en ekstra forsikring. Dette er ingen rimelig forsikring, men du slipper i hvert fall å legge ut for et depositum du kan bruke. Bruk heller pengene på noe morsomt i ferien!. Som regel er det ingen risiko forbundet med å betale depositum, men det kan ta tid å få dette tilbake etter leieperioden. Dette varierer veldig fra operatør til operatør.

Privat leiebil

Privat leiebil ala Nabobil og Getaround er også et alternativ til reisen. Her finnes flere tusen privatbiler å velge blant. De fleste er tilknyttet en app og et nøkkelfritt system, altså unngår du overlevering av nøkkel. Kilometerstand, drivstoff og gjennomgang av kjøretøyet foregår digitalt – enklere kan det ikke bli. Ønskes egen privatsjåfør, finnes også mulighet for det. Akkurat som ved en vanlig leiebil, er veihjelp og forsikring inkludert i prisen.

Med en eneste applikasjon kan du leie privatbil i store deler av Europa og USA. Du kan leie bil for noen timer, noen dager eller i flere uker. Privat leiebil er et nytt konsept basert på filosofien om å dele på godene, og slik få et renere og romsligere samfunn. Bilutleieindustrien har dermed fått en kraftig konkurrent, med det som følge at prisene på utleiebiler med tiden vil falle.

Små bilutleiefirmaer – mer fleksibilitet!

Til tross for bølgen med privat bilutleie, er fortsatt de ordinære bilutleiefirmaene ledende på markedet. Mange foretrekker de største markedslederne for en sikker og trygg billeie. Imidlertid er de største de minst fleksible på markedet. De har strikte normer som følges til punkt og prikke, noe som kan regnes som en trygghet for kunden. De mindre firmaene er mer fleksible og kan gjøre unntak. Dette gjelder både om du ønsker kontant-betaling, eller forlengelse av kontrakten.

Økt fleksibilitet betyr dog ikke at aktøren er useriøs. Det betyr simpelthen at du som kunde får mer fleksible løsninger, og at de etterkommer akkurat dine krav og behov. Hos en mindre forhandler får du nærkontakt med operatøren i motsetning til en anonym kontakt på et sentralbord hos en internasjonal tilbyder. Gjelder det forlengelse av leieperioden, vil dog samtlige aktører kreve fysisk oppmøte ved sine kontorer for undertegnelse av ny kontrakt.

Betal med kredittkort

Det finnes to måter å betale en leiebil på: Med kredittkort eller med debetkort. I noen tilfeller kan de også godta kontant betaling, Dette må du i så fall opplyse om i god tid før du henter ut bilen. Det rimeligste alternativet er betaling med kredittkort. Da betaler du kun leieprisen, som ofte er veldig gunstig. Du betaler ingen ekstra forsikring, da et depositum blir midlertidig sperret på kortet som en sikkerhet.

Betal med debetkort

Ikke alle bilutleiefirmaer godtar betaling med debetkort, men ofte vil mindre aktører tilby deg denne betalingsformen mot at du betaler en tilleggsforsikring. Dette er et dyrere alternativ enn å betale med kredittkort. Bilutleiefirmaet vil ikke kunne sperre et depositum på et debetkort. Det er altså mange faktorer å tenke over når du skal leie bil. Alle vilkår må studeres nøye for avreise!

Print Friendly, PDF & Email
RSS
Follow by Email